Slabost pro sobotní snídaně

Vstávám brzy, ačkoli nejsem přirozeně ranní typ a musím si pomáhat několikrát zamáčknutým budíkem a sérií skučivě protahovacích cviků, abych po pár minutách konečně našla odvahu došlápnout pověrčivě pravou nohou na parkety pod postelí a přivítala nový den s úsměvem. Pokud respektujete víkendy, je sobotní ráno jako první den prázdnin. Už jen ta představa je prima a velice individuální, jak se pravidelně ujišťuju u nás doma. Zatím co já mám půl hodiny po probuzení prádlo v pračce, snídani na stole a energie až za roh, můj kluk na mě z postele odmítavě mlčí. Když se po několikáté urgenci přišoupe se zalepenýma očima ke stolu, postěžuje si se zasněným pohledem, že jeho rozumnější sestra s celou rodinou jsou už 2 hodiny vzhůru a pořád se válí v posteli. Udělá se mi úzko při té představě a můj kluk, vida můj výraz, mě něžně nazve tryskomyší a pochválí estetičnost snídanové tabule.
image
Inspirovala jsem se Delicious Blogem a zkusila dnes mandlovou kaši s banánem a lněným semínkem.
image
Hrst mandlí jsem přes noc namočila do vody, ráno je slila a s trochou čerstvé vody rozmixovala. Přidala jsem banán, jímž kaše notně zhoustla a 2 lžičky nadrcených lněných semínek. Kaše byla dost sladká z banánu, a tak žádné další sladidlo nebylo potřeba. K tomu vejce na hniličku a hned jsme měli brunch. Příště zkusím variantu s jablky, zejména proto, že můj kluk nerad banány, a já tak budu připravovat jen jedno jídlo pro oba a zkusím se o chvíli déle válet v posteli.

Author: Princka*Ta

Princka. Romantická realistka.