Jahodové dny

 

photo 3

Vezmete-li v čekárně u doktora, či u kamarádky doma, do ruky aktuální letní číslo časopisu “pro ženy” nebo o vaření, jsem si skoro jistá, že natrefíte na recept na zmrzlinu nebo barevné ledové kostky v doprovodu tak šťavnatých obrázků, že možná pustíte slinu nebo se alespoň impulzivně rozhodnete, že to zkusíte taky, i kdyby z toho pak sešlo.

Mně to jinak nešlo. Dostala jsem plný košík jahod. Českých jahod z Litoměřic. Ježiš, mňam! Jsou boží, a protože moc nevydrží, naložila jsem s nimi jak trend káže a dveře mrazáku se netrhly. Je teď plný zmrzliny a dřeně a taky těch krásných ledových kostek, které z obyčejné sklenice vody udělají drink.

photo 2

Jednodušší to opravdu být nemohlo a zvládlo by to i kulinářské nemehlo. Celkový čas pár minut a lekce trpělivosti zdarma při čekání na výsledek.

Zmrzlinu jsem okoukala z Delicious blogu. Dřeň jsem vykouzlila mačkátkem na brambory a ledové kostky netřeba komentovat, snad jen že to zelené je máta a oranžové jsou meruňky. Fantazii se meze nekladou.

Zkuste si na večírek do kostky vody zamrazit okurky na Gintonic…

photo 1

 

Ice-Header-645x429

 

 

 

 

Author: Tatiana Vomackova

Everything you can imagine is real.

%d bloggers like this: