Kustovnice čínská

IMG_2407Na úvod si dovolím citovat slova z webu kustovnice.cz, protože nemám důvod převádět do svých slov to, co už někdo skvěle sepsal. “Kustovnice čínská patří mezi klenoty tradiční čínské medicíny. Příznivě harmonizuje činnost jater a ledvin; zprůchodňuje a uvolňuje energetické blokády v jaterních a ledvinových meridiánech. Výrazně posiluje obranyschopnost a imunitu organismu. Zlepšuje krvetvorbu a  má vliv na snižování krevního tlaku. Zvlhčuje plíce, čímž působí proti astmatu a některým druhům alergií. Je vhodná při nadměrném užívání alkoholu. Podporuje sexuální funkce. Může omezit rozšiřování lupénky a dalších kožních onemocnění. Posiluje zrak, uklidňuje podrážděné oči a zlepšuje ostrost vidění.”

Za sebe přidávám tip na ranní rituál, do něhož mě zasvětila kamarádka Jitka. Godži, jak se jinak kustovnici říká, chutná brusinko-hrozinkovo-šípkově a když je nabobtnalá teplou vodou, tak je lahodná jako malina. Doporučuju po vyzobání bobulí vypít vodu. Nemusíte si pak už vařit čaj.

IMG_2404

IMG_2405

IMG_2406

V textech na fotkách není diakritika, protože většina atraktivních fontů není lokalizovaná pro češtinu. Škoda. 

Author: Princka*Ta

Princka. Romantická realistka.