Ovesná metoda pokus omyl

Experimentuju v kuchyni s cílem připravit netradiční občerstvení pro ty, kteří chodí do Klubovny vystrkovat zadky, sklápět brady a souznívat nejen na frekvenci om. Poslední z pokusů měl úspěch, a tak zveřejňuju recept na ovesné sušenky s hrubou mořskou solí. 

FullSizeRender

1 hrnek změklého másla

1 hrnek třtinového cukru

2 hrky mouky (skvěle funguje cizrnová)

3 hrnky jemných ovesných vloček

1 hrst slunečnicových semínek

2 vajíčka

1 lžička vanilkového extraktu

2 lžičky skořice

1 lžička sody nebo prdopeče

1 lžička soli (hrubá udělá z obyčejných sušenek zajímavé)

když píšu hrnek, myslím tím cup. když píšu lžička, myslím tím tea spoon. používám odměrky, co visí na šňůrce a je jich asi 6 různých velikostí

Vyšlehejte máslo s cukrem a přidejte po jednom vajíčka, sůl a pak vanilku. Postupně vmíchejte směs mouky, skořice a sody a na konec vločky a slunečnicová semínka. Vznikne poměrně hutná směs, kterou zpracujte ideálně rukama do koule a nechte pár hodin odpočinout v lednici. Na pečícím papírem vyložený plech pokládejte s dostatečným rozestupem placičky. Mně se osvědčilo udělat si v dlaních kuličky a ty pak vidličkou splácnout. Hrubá sůl dodá sušenkám šmrnc a moment překvapení.

 

 

 

 

Author: Tatiana Vomackova

Everything you can imagine is real.

One thought on “Ovesná metoda pokus omyl”

Comments are closed.

%d bloggers like this: