Nesedět, jak švestka

Jóga, Láska, Radost, True Food, Zdraví, Život

Na úvod pár slov a na závěr recept na švestkové flap jacky.  

Dream job pro mě spočívá v tom, že dělám za peníze to, co bych jinak dělala zadarmo, protože mě to baví. Proto jsem před 3 lety opustila filmový a reklamní průmysl, odjela se vyučit a následně pak změnila byt na studio, kde vedu lekce jógy. Postupně rozšiřuju repertoár, protože jsem nepřestala snít a projektů s označením “jednou” mám plný šuplík. Cestou jsem ztratila kariérní ambice, a tak nechci mít jogové studio a místo praxe řešit záskoky a workshopy, aby se uživilo. Nechci mít kavárnu ani bistro a den co den dělat kávu a noc co noc péct koláče. Chci trochu od každého, protože ze všeho nejvíc si vážím svobody a možnosti změnit směr, když ucítím příhodný vítr.

 

dream

Není to úplně praktické, protože vesmír pak neví, co mi poslat a já tak lítám z rohu do rohu, ale dokud nepřijdu na to, co opravdu chci dělat, až budu velká, tak to jinak nebude a já to beru.

Součástí konceptu Klubovny je poskytovat lidem inspiraci, radost a motivaci. Proto se kromě lekcí jógy snažím přidat do nabídky to, co mi momentálně hýbe světem. Lekce jógy rozšíří od října úterní kurz Qi Gong pro začátečníky s Markétou Hrdou. Přihlášky pro zájemce tady.

První říjnový týden a víkend se do Klubovny vrátí holky z Lotyšska a nabídnou focení aury, terapii nepálskými zpívajícími mísami a lekce meditací s hudbou. Více tady.

Těší mě, že si lidé zvykli po lekci na chvíli jen tak pobýt a pokecat u čaje nebo limonády. Dělá mi velkou radost, jak vstřícná je parta, která sem pravidelně dochází k nováčkům. Kdykoli se objeví nová tvář, někdo z “mazáků” se zvedne, představí se a pak se nám tu dobře je, protože každý má pocit, že sem patří. Dojemné jak romantický film, fakt.

Zajímám se o alternativní potraviny a dobré jídlo, a tak připravuju na tyhle chvíle něco na zub a naplňuju si tak svůj sen o bistru.

Stává se mi z toho rodinný podnik, protože suroviny často pochází od babičky ze zahrady a dobroty od maminky (ta pruhovaná paní na fotce) z trouby.

Švestková sezóna mě přiměla zkusit upéct flap jacky, protože je mám ráda. 

Recept jsem našla na webu BBC a trochu si ho uzpůsobila.

300 – 400 g švestek

100 g hnědého cukru

200 – 250 g másla

300 g ovesných vloček

50 g hladké mouky (jakékoli – M&S prodává bezlepkovou směs)

50 g namletých slunečnicových semínek

1 – 2 lžíce skořice

lžíce vanilkového extraktu

2 lžíce zlatého sirupu (jakýkoli – datlový, javorový…)

Vypeckované a na hrubo nakrájené švestky nechte v míse macerovat spolu se skořicí, vanilkovým extraktem a trochou cukru.

Ve druhé míse smíchejte vločky, mouku, semínka, cukr, sirup a rozpuštěné máslo, až z toho bude lepivá hrouda (ideální nástroj na zpracování je ruka, případně obě). Půl těsta pak vmáčkněte na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Na něj vyskládejte švestky, přikryjte druhou půlkou lepivé hmoty a uťápněte.

Vložte do předehřáté trouby (180 – 200 stupňů) a nechte minimálně 35 minut péct, dokud horní vrstva nezezlátne (švestky můžou začít lehce barvit kraje)

Skladujte v lednici max. týden nebo v mrazáku na horší časy.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s